Széchenyi Duó

A SZE Tudásmenedzsment Központ által meghirdetett Széchenyi Duó alkotói pályázat keretén belül Németh Ferenc (Villamosmérnök MSc szakos hallgató) és Somogyi Miklós (Automatizálási Tanszék, tanszéki mérnök) második helyezést, valamint 400.000 forintos anyagi támogatást nyertek a „Lézeres távolságmérő modul” nevű pályamunkájukkal.

A projekt célja egy olyan lézeres táv-szkenner megalkotása volt, mely segítségével a modul előtti teljes területet fel lehet térképezni, illetve a tereptárgyak távolságát pontosan meg lehet határozni. A megvalósítás egyik fő szempontja egy nagyságrendekkel olcsóbb és egyszerűbb kivitelű szenzor megalkotása volt, mint a jelenleg piacon kapható változatok. Ezen tulajdonságánál fogva az eszköz nagyobb felhasználó bázis számára is elérhetővé válhat, valamint szélesebb körben elterjedhet a méréstechnika és szenzorika területén.

Az ipari környezetben való felhasználás lehetőségeinek felmérése céljából egy, a szenzorika területén nagy nemzetközi tapasztalattal bíró neves céggel kooperálva folyik tovább az eszköz tesztelése, fejlesztése.

Győr, 2015.február

Tantárgyak és tematikák

Tantárgyi információk

Válassza ki a beiratkozás félévét!
Válassza ki a nyelvet!
Válassza ki a szakot!
Válassza ki a szakirányt!
Válassza ki a tantervet!
 

Szakdolgozat és diplomaterv témák

Automatizálási Tanszék Eseménynaptára

Szenátusi Ülés 2019. március 25. 14:00 - 16:00
Elektronikus ZH nap 2019. március 27.
Véradás 2019. március 27. 10:00 - 16:00
Hallgatói klubkoncert 2019. március 27. 19:00 - 23:00